donderdag 8 november 2012
Indonesisch bouwwerk blijkt minstens 16.000 jaar oud
Beta Analytic in Miami heeft vastgesteld dat een bouwwerk in Gudung Padang in het Indonesische regentschap Cianjur mogelijk ouder is dan de Piramiden van Gizeh.
Het laboratorium heeft op basis van een analyse geconcludeerd dat het bouwwerk dateert van 14.000 voor Christus of nog ouder is.
Afgelopen september deed Niburu verslag van een piramidevormige berg in West-Java die door mensen zou zijn gemaakt. Het laboratorium analyseerde zand, bodemmateriaal en houtskool dat op een diepte tussen drie en 12 meter was gevonden onder het oppervlak van de berg.
Hoogontwikkelde technologieën
Eerder werd verdeeld gereageerd op een test die was uitgevoerd door het Indonesische Kernagentschap (Batan). “Nu is er geen twijfel meer over mogelijk dat het bouwwerk ouder is dan de Piramiden van Gizeh,” zei geoloog en lid van het onderzoeksteam ter plaatse Budianto Ontowirjo zondag.
Onder leiding van een speciaal adviseur van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono begon een groep onderzoekers begin dit jaar een studie naar een ‘oud bouwwerk’ dat begraven lag onder Mount Padang.
De presidentieel adviseur, Andi Arief, meent dat Indonesië ooit werd bewoond door mensen met hoogontwikkelde technologieën. Hij trof daar rond Sumatra, Java en Bali veel bewijs voor aan. Yudhoyono steunt het project.
De onderzoeksgroep publiceerde zijn bevindingen afgelopen februari en stelde dat het bouwwerk de geschiedenis van het land weleens zou kunnen gaan veranderen.
Blokken steen
Budianto en zijn collega’s zeggen dat ze concreet bewijs hebben gevonden dat prehistorische mensen het bouwwerk diep in de berg hebben gemaakt. “We troffen gegraveerd in steen afbeeldingen aan van de klauwen van een tijger of een kujang (dolk). We vermoeden dat stenen op die manier werden gemarkeerd,” zei hij.
De vondst werd eerder dit jaar bekritiseerd door een grotere groep geologen en archeologen. Activisten zijn daarnaast van mening dat het project een verkwisting van overheidsgeld is. Milieuactivisten zijn tot slot bezorgd dat het onderzoek het kwetsbare ecosysteem rond Mount Padang zou kunnen beschadigen.
Voor nu lijkt alles erop te wijzen dat de structuur door mensen is gemaakt. “Op de vindplaats zijn blokken steen aangetroffen die keurig netjes drie meter onder de grond zijn geplaatst,” zei Ali Akbar van de Universiteit van Indonesië. “Het lijkt me niet dat die stenen daar zomaar terecht zijn gekomen.”
Bron: Thejakartapost.com via Niburu.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten