Volgens het Amerikaanse meteorologische instituut NOAA is minder dan vijf procent van de oceanen op aarde verkend.
De Japanse fotograaf Yoji Ooaka heeft zijn leven gewijd aan het ontrafelen van de mysteries van de diepzee. Al meer dan 50 jaar documenteert hij zijn ontdekkingen voor de kust van Japan.
Toen hij onlangs bij het zuidelijke eiland Amami Oshima naar de zeebodem dook, zag Ookata op bijna 25 meter diepte iets wat hij nog nooit eerder had gezien: geometrische patronen in het zand met een doorsnee van circa twee meter.
Kogelvis
Kort daarop keerde hij met collega’s en een cameraploeg van de Japanse publieke omroep NHK terug naar de mysterieuze cirkels.
Het team ontdekte dat de maker van de cirkels een kleine kogelvis van enkele centimeters groot is die dag en nacht onvermoeibaar in het rond zwemt om de enorme natuurlijke sculpturen te maken. En dat alles met slechts één vin. De onderzoekers zagen ook dat de cirkels cruciale ecologische functies hebben.
Midden
In het midden van de cirkel leggen vrouwtjesvissen hun eieren en de geulen fungeren later als natuurlijke buffer om de jongen te beschermen tegen de stroming. Wetenschappers ontdekten dat vissen sneller paren in de meer ingewikkelde sculpturen.
Bron: Thisiscolossal.com via Niburu.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten