woensdag 6 juni 2012

Egyptische tiener ontwikkelt kwantumaandrijving voor ruimteschepen

De 19-jarige Egyptische studente Aisha Mustafa heeft een nieuw aandrijfsysteem ontwikkeld voor ruimteschepen.

Het aandrijfsysteem is gebaseerd op de kwantummechanica en chemische reacties in plaats van fossiele of radioactieve brandstoffen.

Het apparaat van Mustafa is een wetenschappelijke mix van kwantummechanica, ruimtevaarttechnologie, chemische reacties en elektriciteit.

Casimir-Polder kracht

Mustafa zei dat haar uitvinding de energie voor ruimtevaartuigen opwekt uit elektrische energie die wordt gevormd door de Casimir-Polder kracht, die ontstaat tussen bij elkaar geplaatste platen in een vacuüm en de nulpuntsenergie als de energie van de grondtoestand.

Hendrik Casimir en Dirk Polder voorspelden de Casimir-Polder kracht in 1948. De nulpuntsenergie werd in 1913 al voorgesteld door Albert Einstein en Otto Stern.

Het apparaat gebruikt reflecterende panelen die lijken op fotovoltaïsche cellen om extra kracht te genereren.

Verbrandingsraketmotoren

Huidige kunstmatige satellieten en ruimtevaartuigen zijn afhankelijk van verbrandingsraketmotoren, die meestal werken door middel van de chemische verbranding van een geschikte brandstof zoals waterstof, benzine, radionucliden of hydrazine met zuurstof of een ander oxidatiemiddel (bijvoorbeeld vloeibare zuurstof of waterstofperoxide). Een ander type raket wordt aangedreven door een ionenmotor waarbij zware atomen van bijvoorbeeld het edelgas xenon worden geïoniseerd en door middel van een elektrisch veld versneld.

Als voorbeeld maakt een spaceshuttle bij de start gebruik van twee vastebrandstofopduwraketten gevuld met vaste brandstof en stuwstof. Dit brandstofmengsel bestaat uit ammoniumperchloraat, aluminiumpoeder, ijzeroxide, het polymeer PBAN of HTPB en epoxy. Deze Thiokol-raketmotoren zorgen voor 1320 ton stuwdruk per motor op zeeniveau en zijn vastgehecht aan de enorme centrale cryogene brandstoftank. Zij wegen bij de lancering samen 590 ton en verbruiken in ongeveer twee minuten tijd 7700 kilogram stuwstof.

Goedkoper, gemakkelijker en korter

De studente natuurkunde van de Universiteit van Sohag in Egypte vertelde aan Egynews dat haar uitvinding inmiddels is gepatenteerd bij de Egyptische Academie voor Wetenschappelijk Onderzoek en Technologie (ASRT).
De 19-jarige voegde toe dat ze haar uitvinding wil gaan testen bij grote wetenschappelijke onderzoeksinstituten zodat het apparaat vervolgens kan worden gebruikt bij toekomstige ruimtemissies. De nieuwe uitvinding zal ruimtereizen volgens analisten een stuk goedkoper, gemakkelijker en korter maken.

Bron: Humanipo.com via Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten