dinsdag 7 februari 2012

Stroomstoringen in Urk en Maastricht

URK (ANP) - De stroomstoring die Urk dinsdagmiddag trof, is voorbij. Dinsdagavond tegen half acht waren alle 8000 huishoudens weer voorzien van stroom, liet netbeheerder Enexis weten. Volgens de woordvoerder had de storing niets te maken met de vrieskou. ,,Het was een gewone storing in een kabel.''

Op het industrieterrein na, moest Urk het bijna drie uur doen zonder stroom. Ondanks de uitval deden zich geen incidenten voor. Om 19.00 uur werden de eerste huishoudens weer van stroom voorzien, een half uur later waren alle woningen op het voormalige eiland weer aangesloten.

Ook een deel van Maastricht moest het dinsdagmiddagzonder elektriciteit doen. Het stadsdeel Wyck werd getroffen door stroomstoring. Ongeveer 800 winkels en woningen in de buurt van het station in Maastricht hadden enkele uren geen stroom, maakte Enexis bekend.

De stroom viel rond kwart voor vier uit. Een kleine drie uur later hadden monteurs van Enexis het euvel hersteld en had iedereen weer stroom. De oorzaak van de problemen was een kabelstoring.


Als u op de tag 'Stroomstoringen' onder dit bericht klikt kunt u zien dat dit al minstens de 5e en 6e grote stroomstoring is van dit jaar. Opvallend is het in ieder geval.

Bron: Veenendaalsekrant.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten