dinsdag 3 januari 2012

Westerse media negeren islamitische en Palestijnse etnische zuiveringen van christenen

 
Jaarlijks trekken zo'n 100.000 voornamelijk katholieke en orthodoxe christenen naar de Geboortekerk in Bethlehem (foto), niet beseffend dat de Palestijnen de geboorteplaats van Jezus vrijwel geheel 'gezuiverd' hebben van christenen. (De zilveren ster geeft de plek aan waar Jezus geboren zou zijn).  
 
De gruwelijke aanslagen op kerken in Nigeria tijdens de kerst, waarbij tientallen christenen de dood vonden, werden vol trots opgeëist door de islamitische Boko Haram groepering en haalden zowaar de Westerse media (3). Helaas was deze berichtgeving echter een uitzondering, aangezien de in het overgrote deel van de islamitische wereld al tientallen jaren aan de gang zijnde etnische zuiveringen, waarbij jaarlijks vele tienduizenden christenen enkel vanwege hun geloof worden vermoord en een veelvoud worden vervolgd, mishandeld en verkracht, doorgaans vrijwel compleet worden genegeerd, vooral als de daders Palestijnse moslims zijn.

In het Midden Oosten, de bakermat van het christendom, zijn na vele decennia discriminatie, racisme, vervolgingen en ander grof geweld door moslims nog maar nauwelijks christenen overgebleven. Dat geldt zeker voor het oorspronkelijke centrum van zowel het joden- als het christendom: de Israëlische gebieden Judea en Samaria, die door de islamitische Palestijnen worden opgeëist voor een eigen onafhankelijke staat.

Lees verder op: Xandernieuws.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten