woensdag 11 januari 2012

Ron Paul wil goud zien

Afgelopen week vertelde de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul dat hij nieuwsgierig is hoeveel goud Amerika op dit moment daadwerkelijk bezit. Tijdens een bijeenkomst van de Libertariër vroeg een aanwezige of hij daadwerkelijk zou vertellen of er goud aanwezig zou zijn in Fort Knox mocht hij verkozen worden tot president. Paul, 76 jaar, een fervent voorstander van een Goud standaard en daarnaast één van de beste monetaire kenners die op dit moment aanwezig is in het Amerikaanse Congres, antwoordde dat hij dat zeker zou doen.

“Als ik dat niet voor elkaar zou krijgen is er een groot probleem in dit land. Al jaren probeer ik dit voor elkaar te krijgen. Toen ik in de jaren ‘80 namens de “gold commission” opkwam en we een studie deden naar de rol van goud in het monetaire systeem stelde ik voor om naar Fort Knox te gaan maar geen van de andere 16 leden stemde daar mee in”, aldus Paul.

De roep van steeds meer Amerikanen om niet alleen de Federal Reserve te controleren, maar ook de hoeveelheid goud die aanwezig is door het hele land, worden steeds luider. Zo is er niet alleen goud aanwezig in Fort Knox, maar ook onder de Federal Reserve Bank of New York en in West Point, Amerika’s oudste militaire academie. Dat is des te opvallender aangezien bekende economen goud betitelen als “gestold angstzweet”, daarnaast betitelde de bekende NYU hoogleraar Roubini mensen die enige vorm van Gold Standard omarmden als “Lunatics and Hacks” . De vraag is dan ook waarom iets dat zo nutteloos wordt geacht door bekende economen wordt bewaakt op verschillende grotere militaire basissen.

Als het aan Ron Paul ligt zal die vraag snel beantwoord worden. Deze maand begint voor hem de strijd voor de Republikeinse nominatie. De verslechterende economische omstandigheden en een afnemend vertrouwen in valuta, zal hem veel  steun opleveren in de strijd om het Witte Huis. Op economisch gebied is Paul loyaal aan de ideeën van de zogenoemde Oostenrijkse School, opgericht door vrijmarktideologen zoals Friedrich Hayek en Ludwig von Mises.

Door: Ruben van der Gun

Bron: Goudvergelijken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten