maandag 9 januari 2012

Huizenprijzen in Nederland overgewaardeerd

Volgens een rapport van de BIB (Bank voor Internationale Betalingen) wordt de Nederlandse woningmarkt op dit moment gekenmerkt door veel te hoge prijzen.

Op februari 2010 gaf het IMF zijn meest recente beoordelingsrapport over de Nederlandse huizenmarkt uit. Het IMF kwam daarin tot de conclusie dat het wel goed zat met de onze woningmarkt. En omschreef deze zelfs als gezond, stabiel en duurzaam. De Bank voor Internationale Betalingen vind deze interpretatie van het IMF echter onjuist en misleidend.

Na het analyseren van de officiele gegevens en statistieken over de Nederlandse huizenmarkt kwam de BIB tot de conclusie dat de prijzen van onze huizenmarkt maar liefst twee keer zo hoog is, als in een normale huizenprijs cyclus die rekening houd met de lange termijn. Met andere woorden, op dit moment wordt onze woningmarkt overgewaardeerd met 100%.

De BIB wil hierbij toelichten dat deze overwaardering, grote risico met zich meebrengt wat betreft de structurele, economische en financiĆ«le stabiliteit van ons land. Daarbij zegt de BIB dat er op dit moment nog wat aan gedaan kan worden, en het zeker nog niet te laat is.

De BIB stelt een paar fundamentele beleidsmaatregelen voor, die het doel hebben de huizenprijsbubbel op een snelle en gecontroleerde manier te laten leeglopen. Deze maatregelen zouden de Nederlandse woningmarkt weer stabiel, en klaar voor de toekomst maken!

Lees het volledige rapport op: BIS.org

Met dank aan: Star-people.nl

1 opmerking:

  1. http://www.nujij.nl/economie/huizenprijzen-in-nederland-te-hoog.15204119.lynkx#axzz1ik6TAiH9 Stem hem omhoog!

    BeantwoordenVerwijderen