zaterdag 7 januari 2012

China verwacht minder economische groei

China verwacht dat de economie in 2012 tussen de 7 en de 8 procent zal groeien. Dat is aanmerkelijk minder dan de groei die het Oost-Aziatische land de afgelopen jaren maakte.

Volgens Lin Zhaomu, een onderzoeker van China’s economische planbureau, streeft China ernaar dat het bruto binnenlands product (BBP) van 2011 tot 2015 met gemiddeld 7 procent groeit. Een adviseur van de Chinese overheid vertelde persbureau Reuters dat de leiders dit jaar op een economische groei van 7,5 procent willen uitkomen.

De Chinese economie groeide de afgelopen jaren steevast met grote sprongen. Echter, in de laatste drie maanden van 2011 zagen fabrieken hun productie afnemen en werd de groei flink afgeremd. Hoewel de officiƫle cijfers van het laatste kwartaal nog niet beschikbaar zijn, is de Chinese economie over geheel 2011 waarschijnlijk met ongeveer 9 procent gegroeid.

De afremmende economie wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de economische crisis in Europa en de Verenigde Staten. Daardoor is de vraag naar producten uit productie- en exportlanden als China en India de laatste maanden sterk afgenomen.

Bron: AziatischeTijger.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten