dinsdag 6 december 2011

Russische verkiezings protesten: Troepen naar Moscow

Journalisten in Moskou melden dat duizenden politieagenten en binnenlandse ministerie troepen zijn ingezet, nadat demonstranten de autoriteiten beschuldigen van verkiezingsfraude.

Vrachtwagens gevuld met troepen zijn gemeld het centrum van Moskou binnen te rijden.

Woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken Col Vasily Panchenkov zei dat ze: ‘de veiligheid van burgers wilden verzekeren.’

’s Nachts in Moskou, nadat de parlementaire verkiezing zou zijn beïnvloed  door schendingen van de regels. Zijn duizenden mensen de straat opgegaan in een van de grootste oppositiepartij bijeenkomsten in het centrum van de hoofdstad in de jaren.

Alexei Navalny, een strijder tegen corruptie en felle criticus van premier Vladimir Poetin, zit bij de mensen die gearresteerd zijn.

Op dinsdag werd door Poetin’s aanhangers een tegendemonstratie gehouden naast het rode plein.

Observators van de organisatie Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) meldde dat de verkiezingen zondag in het voordeel van de partij van Vladimir Poetin was.

Zijn partij, Verenigd Rusland, won de verkiezingen met net onder 50% van de stemmen, een sterke daling in zijn achterban.

Correspondenten zeggen dat de resultaten de dalende populariteit van Poetin laten zien. Op weg naar de Russische presidentsverkiezingen in maart.

Bron: BBC.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten