donderdag 8 december 2011

Oorlog met Iran is al bezig?

Afbeelding

Een reeks recente incidenten waaronder de Iraanse claim dat het zondag in haar luchtruim een Amerikaanse drone (een onbemand spionagevliegtuig) neerhaalde en een explosie net buiten de Britse ambassade in Bahrein, wijzen in de richting van een steeds verder escalerende geheime oorlog tussen het Westen en Iran, schrijft de Daily Beast. Voeg daar het Stuxnetvirus, de explosie enkele weken geleden in een militair depot in Teheran en de moord en ontvoering van een reeks Iraanse wetenschappers aan toe en het lijkt of een al jaren sluimerend conflict tussen het Westen en het regime van de ayatollahs stilaan maar zeker naar een climax toegroeit.

Volgens de Britse krant The Daily Telegraph heeft generaal Mohammed Ali Jaafari, de opperbevelhebber van de Iraanse Revolutionaire Wacht, zijn troepen opgeroepen zich paraat te houden voor potentiƫle aanvallen tegen het land. Iran lijkt zich op te maken voor een gewapende confrontatie nu het International Atomic Energy Agency (IAEA) bewijzen heeft gevonden dat Iran wel degelijk nucleiare wapens in productie heeft. De Iraanse leiders zijn bang dat het land het doelwit is geworden van een gecoƶrdineerde aanval van verschillende westerse geheime diensten die de vernietiging van de nucleaire infrastructuur van de Islamitische Republiek zouden nastreven.

‘We zijn getuige van de manier waarop in de 21ste eeuw oorlog gevoerd,’ zegt Patrick Clawson van de denktank Washington Institute for Near East Policy, in de Los Angeles Times. “Een reeks moorden, een cyberoorlog en een grootscheepse sabotagecampagne’.

Bron: Wereldgeheimen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten