zaterdag 3 december 2011

Merkel kondigt fiscale unie in Eurozone aan

 
Duitse bondskanselier komt maandag met Sarkozy met concept voor hervorming Eurozone © epa

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in de Bundestag gezegd dat we op weg zijn naar een fiscale Europese unie voor de eurozone. Het is volgens haar de enige manier om de eurocrisis te bestrijden. Ze gaat maandag samen met Sarkozy een concept voor de hervorming van de muntunie voorstellen. Merkel veegde ook opnieuw de mogelijkheid van euro-obligaties van tafel: "Wie daar nog mee afkomt, snapt niet waar deze crisis om draait", zei ze.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de hoop op een snelle oplossing van de euroschuldencrisis nog maar eens getemperd. "De crisis kan niet zomaar met een paukenslag opgelost worden", zei Merkel vandaag voor het parlement in Berlijn.

Ze verklaarde ook dat euro-obligaties niet mogelijk zijn. "Het is zinloos om daar verder over te discussiëren", zei ze.  Wat er dus wel komt is een fiscale unie. "We zijn daar al aan beginnen werken", aldus Merkel.

Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy willen blijkbaar maandag in Parijs een concept voor een hervorming van de muntunie voorstellen. Daarbij wordt gestreefd naar een zogeheten stabiliteitsunie van de zeventien eurolanden.

Nieuwe Europese verdragen

"Een kernelement van deze unie moet een nieuw Europees schuldenplafond worden", aldus Merkel in Berlijn. Ze herhaalde er haar overtuiging voor een verdragswijziging, die het mogelijk moet maken dat eurolanden die de begrotingsregels breken voor het Europees Hof van Justitie worden gedaagd.

Eind volgende week overleggen de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie over oplossingen van de schuldencrisis. (dpa/bloomberg/lpb/mvl)

Bron: DeMorgen.be

En nog een stapje dichter bij de centralisering van macht in Europa...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten