donderdag 8 december 2011

Door Iran buitgemaakte stealth drone brengt Israëlische aanval dichterbij

 
Israël is bang dat Iran allerlei militaire geheimen aan de geavanceerde RQ-170 stealth drone zal weten te ontfutselen, waardoor een eventueel aanval op de nucleaire installaties van het land gevaarlijker wordt.
 
De RQ-170 stealth drone die afgelopen weekend vrijwel ongeschonden in Iraanse handen viel heeft een snelle Israëlische aanval op de nucleaire installaties van het land waarschijnlijker gemaakt. Door de geavanceerde technologie en computersystemen van de drone te ontleden kan Iran namelijk veel te weten komen over de aard van een eventuele Amerikaanse en/of Israëlische militaire aanval. Aangezien de regering Obama besloten heeft geen actie te ondernemen om de drone alsnog te vernietigen of in handen te krijgen, zal Israël op korte termijn en onafhankelijk van de VS een besluit moeten nemen.

Het komt vaker voor dat een onbemande drone verloren gaat, maar dit geval roept een hoopt prangende vragen op. Hoe wist Iran dat de drone, die vanuit Afghanistan opereerde en onzichtbaar voor radarsystemen is, het eigen luchtruim was binnengedrongen? Waarom deed het zelfvernietigingsmechanisme van de drone het niet? Waarom werd dit niet achteraf alsnog met een signaal op afstand in werking gesteld?

Lees verder op: Xandernieuws.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten