maandag 17 oktober 2011

Vele honderdduizenden bij wereldwijd Occupy-protest

In Amsterdam, Den Haag en Brussel waren op zaterdag in totaal duizenden mensen bijeen in het kader van het wereldwijde Occupy-protest.

Overal verliepen de protesten vreedzaam, behalve op plaatsen waar zogenoemde agent provocateurs werden ingezet, zoals in Rome. Ook tijdens de Arabische Lente werden zij ingezet in een poging de beeldvorming te beïnvloeden.

De sfeer was goed en er was veel ruimte voor sprekers, aldus onze correspondent in Amsterdam. Ook werden daar NESARA-folders rondgedeeld.

In Amsterdam zijn veel sprekers aan het woord geweest. Een demonstrant riep door te gaan tot de verrijking aan de top is gestopt. Veel betogers hadden spandoeken bij zich. Daarop was onder meer te lezen: ‘Stop uitbuiting van mensen en Aarde’, ‘Belast de rijken, haal waar het geld zit’ en ‘De beste manier van handelen is die met een gesloten beurs’. Ook kinderen en ouderen deden aan de protestactie mee.

In Den Haag heeft een aantal demonstranten hun tent opgezet. Ze zeggen dat ze tot maandag mogen blijven. Twee kinderen daar droegen een spandoek met de tekst 'Media vertel de waarheid'. Ook waren daar verschillende sprekers.
Op het Beursplein staan op zondag enkele tientallen tentjes. De ingang van de effectenbeurs is volledig behangen met protestleuzen. Op de deuren staan teksten gekalkt als ‘We kunnen best zonder jullie stinkgeld’. De betogers hebben echt het idee dat ze gehoord worden omdat er over de hele wereld actie wordt gevoerd. In zowel Den Haag als Amsterdam worden actievoerders door sympathisanten voorzien van koffie.

De deelnemers stellen bankiers en grote corporaties verantwoordelijk voor de financiële crisis. Ze verwijten politici dat ze falen bij het toezicht op de financiële sector waardoor de overgrote meerderheid van de bevolking gedupeerd wordt.

Er werd op zaterdag in zo’n duizend steden ter wereld gedemonstreerd, waaronder in Londen, Madrid, Frankfurt en Athene, waar duizenden mensen de straat op gingen. In Frankfurt betoogden enkele duizenden mensen voor de ECB. In Azië en Australië werd onder meer geprotesteerd in Tokio, Taipei en Sydney. Zo'n 2.000 mensen verzamelden zich in Sydney op de promenade Martin Place, aldus de Australische zender ABC. Onder de betogers waren ook leden van vakbonden en Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van het land.

Ook in Melbourne en de Nieuw-Zeelandse steden Auckland, Wellington en Christchurch demonstreerden vele duizenden mensen. Auckland spande de kroon, daar verschenen in totaal zo'n 3.000 mensen. Verder kreeg de oproep om te protesteren gehoor in Zuid-Korea, de Filipijnen en Hongkong. In Manilla droegen enkele tientallen mensen spandoeken met teksten als 'Weg met het Amerikaanse imperialisme' en 'Filipijnen niet te koop'. Enkele honderden bezetten de beurs van Taipei en riepen "wij zijn de 99% van Taiwan". In Hong Kong verzamelden honderden jongeren en ouderen zich bij de Aziatische vestigingen van onder meer Goldman Sachs. Ze riepen dat banken een kankergezwel zijn.

In Nederland gingen behalve in Amsterdam en Den Haag ook mensen in Heerlen, Maastricht, Zwolle, Enschede en Rotterdam de straat op. In Maastricht was het centrum overdag aardig vol, aldus een correspondent ter plaatse. In Zwolle was op het Assendorperplein een bijeenkomst en in Enschede bij het Ei van Ko, voor het stadhuis. Bij onze zuiderburen verzamelden duizenden mensen zich onder meer in Brussel.

In Amsterdam zijn geen beperkingen en demonstranten mogen ook blijven slapen. In Milaan drong een groep studenten door tot in de hal van de bank Goldman Sachs en spoot daar protestleuzen op de muren. In Rome gingen meer dan 200.000 mensen de straat op. In Portugal was het ook goed raak. Meer dan 20.000 gingen de straat op in Lissabon en een minstens zo groot aantal kwam op de been in Porto. Demonstranten riepen dat ze het IMF weg wilden hebben.

Duizenden demonstranten liepen op zaterdag door New York en Washington. In New York verzamelden de betogers zich bij de vestiging van JP Morgan Chase om solidariteit te betuigen met de 14.000 werknemers die de financiële instelling moest ontslaan na de uitkoop door de regering ter waarde van $94,7 miljard. Op zaterdagavond verzamelden vele duizenden demonstranten zich op Times Square in New York.

Zo’n 200 demonstranten liepen in Washington naar een vestiging van Bank of America waar ze rekeningen wilden opzeggen. Ze mochten niet naar binnen en de bank werd in aller ijl gesloten. Op dezelfde wijze mochten demonstranten in Den Haag niet op het Binnenhof komen en mocht niemand het Anonymous-masker voor het gezicht dragen. “Deze generatie begint de wereld te vertellen dat we niet langer kunnen worden gecontroleerd door angst,” zei Hollywood-acteur Sean Penn tegenover CNN.

Onze correspondent in Amsterdam werd door een groep mensen herkend van het Niburu Avondjournaal. Zij kwamen naar hem toe met de mededeling dat ze tijdens het kwartier durende applaus een onbekend object boven het Beursplein hadden gezien.

Het Beursplein in Amsterdam zal voor nu constant bezet blijven. Occupy de wereld is dit weekend pas echt begonnen en er zijn vele honderdduizenden mensen de straat op gegaan. Betogers overal ter wereld hebben een duidelijk statement gegeven dat ze niet zullen stoppen tot er verandering komt. De basis is gelegd.

Bron: Niburu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten